Menu
Case

Tender maincontracting Schiphol

Werkgebied Smart City
Expertise Strategisch advies
Partners Rijkswaterstaat (penvoerder), Gemeente Utrecht, Visser en Smit Bouw Schiphol en Engie

Schiphol wil Europe’s Preferred Airport zijn en blijven. Dit betekent dat de luchthaven waardering oogst met zijn kwaliteit, capaciteit en zijn uitgebreide netwerk van bestemmingen.

Deze ambitie omvat daarmee ook optimaal beheer van de assets van Schiphol, zodat de gebruikers (onder meer luchtvaartmaatschappijen, passagiers en winkeliers) de luchthaven waarderen en tevreden zijn over de (staat van de) assets. Om haar ambitie te verwezenlijken, in een veranderende wereld en in de dynamiek van Amsterdam Airport Schiphol, heeft Schiphol een visie ontwikkeld op de wijze waarop haar Assetmanagement plaatsvindt. Deze visie is de basis onder de onderhoudscontracten die Schiphol middels een Best Value aanbesteding op de markt heeft gebracht. Belangrijke doelstellingen waar de inschrijvende partijen invulling aan moeten geven zijn: zero waste en klimaatneutraal, een data driven en innoverende Schiphol keten, strategische partnerschappen met relationele contracten en optimaal assetmanagement.

Uitvoering Connected Worlds heeft het programma ontwikkeld en de partijen betrokken. In de uitvoering heeft Connected Worlds de verantwoordelijkheid van projectleider.
Foto van een terminal loopband op schiphol voor Tender maincontracting schiphol

Onze bijdrage

Connected Worlds heeft de combinatie Visser en Smit Bouw Schiphol – ENGIE geholpen bij de totstandkoming van de inschrijving, in het bijzonder het prestatiedossier en het risicodossier en de bijbehorende verifieerbare prestatie informatie.

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.