Lichtmast Sensor Unit

RIVM heeft aangetoond dat een slechte luchtkwaliteit en geluidsoverlast veroorzakers zijn voor gezondheidsproblemen. Vele mensen hebben hier dagelijks last van en er sterven duizenden mensen 13 maanden eerder door. Als gemeente of als burger wil je weten hoe de trend in luchtkwaliteit zich in jouw omgeving ontwikkeld. Dat was voorheen niet mogelijk zonder zeer dure meetapparatuur. Dankzij de Lichtmast Sensor Unit (LSU) kan nu wel op grote schaal en hyper lokaal gemeten worden tegen een fractie van de kosten.

Ons sensorhotel: de Lichtmast Sensor Unit

Om inzicht te krijgen in de trend hoe de luchtkwaliteit en de geluidsdruk zich ontwikkelen hebben we een low cost high quality meet unit ontwikkeld voor in de openbare ruimte. De Lichtmast Sensor Unit is een sensorhotel met een aantal basis voorzieningen en een wisselende samenstelling van sensoren, vandaar sensorhotel. Deze LSU is geschikt om aan elke lichtmast of paal gemonteerd te worden. Met de Lichtmast Sensor Unit meet u diverse gassen en niveau’s in de openbare ruimte.

De globale opbouw van de LSU bestaat uit:

Een generieke behuizing

  • Hierin kunnen meerdere sensoren van verschillende leveranciers gemonteerd worden.

Flexibele montage beugels

  • De unit is specifiek ontwikkeld om gemonteerd te worden aan een mast of paal. Bij voorkeur een lichtmast.

Eigen voorzieningen

  • Om zelfstandig te functioneren heeft de unit een eigen stroomvoorziening en apparatuur om de meetgegevens te versturen.

Volledige dataverwerking

  • Alle data wordt verwerkt en kan als ruwe data geleverd worden of als bewerkte data in een overzichtelijk dashboard.

Vraag hier meer informatie aan over deze unieke Lichtmast Sensor Unit.

Afbeeldingen van de Lichtmast Sensor Unit