Sensorhotel

 

Ons sensorhotel maakt het mogelijk om op grote schaal en hyper lokaal te meten tegen een fractie van de kosten. Gemeentes en inwoners vinden het steeds belangrijker om te weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en geluidsdruk in de openbare ruimte, in hun directe omgeving. Dit komt omdat een slechte luchtkwaliteit en geluidsoverlast veroorzakers zijn voor gezondheidsproblemen en vroegere sterfte (bron: RIVM). Voorheen was het meten van luchtkwaliteit en geluid alleen mogelijk met zeer dure meetapparatuur.

Het sensorhotel is een stijlvol en minimalistisch vormgegeven box. De box kan eenvoudig aan een mast in de openbare ruimte bevestigd worden, bijvoorbeeld aan een lantaarnpaal. Het sensorhotel bevat een aantal basisvoorzieningen (elektriciteitsvoeding, accu, 4G-verbinding) en geeft ruimte aan een wisselende samenstelling van sensoren.

De keuze van samenstelling is afhankelijk van de wensen en behoefte van de klant. Bijvoorbeeld: een gemeente wil een nieuwbouwwijk ontwikkelen naast een uitvalsweg. Het wil snel en gedegen informatie over de luchtkwaliteit en geluidsdruk. We plaatsen naast de weg verschillende sensorhotels op lichtmasten met sensoren die windrichting, stikstofdioxide (NO2), fijn stof (PM10 en PM2,5) en geluid (dB) meten. Uitbreiden van het sensorhotel kan met bijvoorbeeld een geïntegreerde camera of way finding met een geïntegreerd LED paneel.

Ons sensorhotel voor in de lichtmast

De globale opbouw van ons sensorhotel bestaat uit:

Een generieke behuizing

  • Hierin kunnen meerdere sensoren van verschillende leveranciers gemonteerd worden.

Flexibele montage beugels

  • Het sensorhotel is specifiek ontwikkeld om aan een paal of lichtmast gemonteerd te worden. Een lichtmast heeft het voordeel dat er al stroom is die de accu kan bijladen.

Eigen voorzieningen

  • Om zelfstandig te functioneren heeft de unit een eigen stroomvoorziening en apparatuur om de meetgegevens te versturen.

Volledige dataverwerking

  • Alle data wordt verwerkt en kan als ruwe data geleverd worden of als bewerkte data in een overzichtelijk dashboard.

Vraag hier meer informatie aan over dit unieke Lichtmast Sensorhotel.