Menu
Case

Luchtkwaliteitsmetingen Schiphol Real Estate

Werkgebied Smart City, Ecosysteem ontwikkeling
Expertise Projectmanagement
Partners Steuma Instruments

Omdat het vastgoed van Schiphol Real Estate zich dicht in de buurt van de start- en landingsbanen op de luchthaven bevind, hebben de huurders van het vastgoed in het verleden geïnformeerd over de luchtkwaliteit schiphol in en rond de gebouwen. Door de vele vliegbewegingen die gemaakt worden is er verzocht om meer inzage te krijgen in de verschillende niveaus van aanwezige fijnstof. 

In een periode van 3 jaar wordt zowel binnen als buiten de luchtkwaliteit Schiphol gemeten. Hierbij gaat het om de luchtkwaliteit in en om een aantal bedrijfspanden in beheer van Schiphol Real Estate. De focus ligt op fijnstofmetingen en de correlatie met temperatuur en luchtvochtigheid. In totaal worden 10 sensorhotels ingezet welke zijn voorzien van meerdere interne sensoren. 5 van deze sensorhotels zijn rond een drietal gebouwen geplaatst. De 5 andere sensorhotels zijn in deze gebouwen geplaatst. Hierbij bestaat de rol van Connected Worlds uit het leveren van de end-to-end dienst, inclusief projectmanagement rond installatie en beheer van de sensorhotels en het dataplatform. Daarnaast is jaarlijks voorzien in het uitvoeren van data analyse en het adviseren omtrent de resultaten. 

Uitvoering De rol van Connected Worlds bestaat uit het leveren van de end-to-end dienst, inclusief projectmanagement rond installatie en beheer van de sensorhotels en het dataplatform.
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Fijnstof meter
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Fijnstof meter

Onze bijdrage

Connected Worlds draagt zorg voor de strategische plaatsing en het onderhoud van sensorhotels. Hierbij verzorgen we de datacommunicatie naar het achterliggende dataplatform, welke door de klant 24/7 benaderbaar is. Op verzoek van de klant voeren we jaarlijks data-analyses uit en worden adviezen uitgebracht. Met deze informatie wil Schiphol Real Estate inzage krijgen in de verschillende niveaus van aanwezige fijnstof zodat ze het verschil kunnen zien tussen de niveau’s binnen- en buiten. 

Door het uitvoeren van luchtkwaliteitmetingen door middel van inzet van de sensorhotels kunnen we de hoeveelheid fijnstof in verschillende groottes (PM1 t/m PM10) per m3 real-time meten en opslaan in het achterliggende dataplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om de data in de vorm van grafieken real-time weer te geven, trendgrafieken te tonen en eventueel alarmeringen te laten genereren op basis van zelf ingestelde drempelwaarden. Op basis van deze data voert Connected Worlds analyses uit. Deze analyses geven inzicht in welke niveaus fijnstof aanwezig zijn en op welke tijden/dagen dit het meest voorkomt. Tot slot heeft het inzicht in het type fijnstof dat aanwezig is en de correlatie tussen gemeten fijnstofwaarden, de temperatuur en de luchtvochtigheid. 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.