Menu
Case

Luchtkwaliteit meten voor Schiphol Real Estate

Werkgebied Smart City, Ecosysteemontwikkeling
Expertise Projectmanagement
Partners Steuma Instruments

Luchtkwaliteit is een belangrijk aandachtspunt voor een prettige werkplek. Omdat het vastgoed van Schiphol Real Estate zich dicht in de buurt van de start- en landingsbanen op de luchthaven bevindt, hebben de huurders van het vastgoed in het verleden geïnformeerd over de luchtkwaliteit in en rond de gebouwen. Door de vele vliegbewegingen die gemaakt worden, is er verzocht om meer inzage te krijgen in de verschillende niveaus van aanwezige fijnstof. 

In een periode van 3 jaar wordt zowel binnen als buiten de luchtkwaliteit Schiphol gemeten. Hierbij gaat het om de luchtkwaliteit in en om een aantal bedrijfspanden in beheer van Schiphol Real Estate. De focus ligt op fijnstofmetingen en de correlatie met temperatuur en luchtvochtigheid. In totaal worden tien sensorhotels ingezet welke zijn voorzien van meerdere interne sensoren. Vijf van deze sensorhotels zijn rond een drietal gebouwen geplaatst. De vijf andere sensorhotels zijn in deze gebouwen geplaatst. Hierbij bestaat de rol van Connected Worlds uit het leveren van de end-to-end dienst, inclusief projectmanagement rond installatie en beheer van de sensorhotels en het dataplatform. Daarnaast is jaarlijks voorzien in het uitvoeren van data analyse en het adviseren omtrent de resultaten. 

Uitvoering Hans en Bart leveren de end-to-end dienstverlening voor het meten van fijnstof voor de gezondheid van de medewerkers die in de panden van Schiphol Real Estate werken.
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Uitgebreid sensorhotel voor binnen metingen
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Sensor voor het meten van de luchtkwaliteit in en rondom schiphol
Uitgebreid sensorhotel voor binnen metingen

Onze bijdrage

Connected Worlds draagt zorg voor de strategische plaatsing en de coördinatie van het onderhoud van sensorhotels door Steuma Elecronics. Hierbij regelen we de datacommunicatie naar het achterliggende dataplatform, welke door de klant 24/7 benaderbaar is. Op verzoek van de klant voeren we jaarlijks data-analyses uit en worden adviezen uitgebracht. Met deze informatie wil Schiphol Real Estate inzage krijgen in de verschillende niveaus van aanwezige fijnstof. Zo kunnen ze het verschil zien tussen de niveau’s binnen- en buiten. 

Door het uitvoeren van luchtkwaliteitmetingen met de inzet van sensorhotels kunnen we de hoeveelheid fijnstof in verschillende groottes (PM1 t/m PM10) per m3 real-time meten, De meetresultaten worden opgeslagen in het achterliggende dataplatform. Dit platform biedt de mogelijkheid om de data in dashboards real-time weer te geven. Ook worden eventueel alarmeringen gegenereerd op basis van zelf ingestelde drempelwaarden. Op basis van deze data laat Connected Worlds analyses uitvoeren. Deze analyses geven inzicht in welke niveaus fijnstof aanwezig zijn en op welke tijden/dagen dit het meest voorkomt. Tot slot heeft het inzicht in het type fijnstof dat aanwezig is en de correlatie tussen gemeten fijnstofwaarden, de temperatuur en de luchtvochtigheid. 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.