Menu
Case

Programma Nationaal Smart City Living Lab

Expertise Programmaontwikkeling en -management, Verandermanagement
Partners 11 gemeenten

Bij Connected Worlds zoeken we altijd naar samenwerkingsvormen die resulteren in het behalen van zowel maatschappelijk rendement als economisch rendement.  Denk hierbij aan een prettigere leefomgeving voor burgers, bedrijven en oplossingen tegen lagere maatschappelijke kosten en meer banengroei en omzet/winst voor bedrijven in de smart city markt. 

Programma Nationaal Smart City Living Lab heeft als doel om de ontwikkeling van de smart city naar het volgende niveau te brengen: van pilots naar proces. Het programma wordt georganiseerd door een gelijknamige stichting waarbij de nadruk ligt op samenwerken, opschalen en in een korte periode resultaat boeken. De 7 bij het programma aangesloten gemeenten hebben elk een eigen casus rondom het thema gezond leven gedefinieerd waarmee ze een jaar aan de slag gaan. Aan bod komen de planologie van een nieuw te realiseren woonwijk in relatie tot luchtkwaliteit en geluidsoverlast; omgevingshinder en hinderbeleving door een ROC of bouwproject; slimme verlichting; illegaal lang parkeren door vrachtwagens; doorstroming van verkeer op een bedrijventerrein en het bevorderen van de dynamiek en veiligheid in een winkelcentrum.

Uitvoering Connected World is (mede)initiatiefnemer en programmamanager voor het Programma Nationaal Smart City Living Lab.
Smart city - Overdracht-voorzitterschap-SCLL-van-Burgemeester-Rijswijk-naar-Amersfoort
Mona-Keizer-bezoekt-Connected-Worlds
Aanbieden-NL-smart-city-strategie-aan-premier-lubbers
Discussie-over-digitalisering
Smart city - Overdracht-voorzitterschap-SCLL-van-Burgemeester-Rijswijk-naar-Amersfoort
Mona-Keizer-bezoekt-Connected-Worlds
Aanbieden-NL-smart-city-strategie-aan-premier-lubbers
Discussie-over-digitalisering

Onze bijdrage

De werkzaamheden behelzen onder andere de algehele coördinatie en bewaking van het programma. Andere werkzaamheden zijn, het ter beschikking stellen van door onszelf ontwikkelde sensor units voor het meten van oa. geluid en luchtkwaliteit. Ten slotte, ondersteunen we gemeente bij de uitwerking van de casussen, communicatie en verantwoording afleggen aan het bestuur van de Stichting 

Het programma biedt een organisatorische en technische basisinfrastructuur voor gemeenten, zoals een lichtmast sensor unit en dataplatform. op deze manier kunnen zij zich volledig richten op de uitvoering van het living lab, samenwerkingen binnen en buiten de gemeente en de opschaling van hun ervaringen naar andere projecten en processen. In het programma leren gemeenten om te gaan met alle aspecten rondom het werken met goedkopere sensoren zoals Wat zegt de data, Wat kun je er wel en niet mee, Zijn er andere afdelingen die de data kunnen gebruiken. Tot slot. hoe gaan we met inwoners om die de data ook kunnen zien? Het programma is gericht op een praktische aanpak waarbij ervaring opdoen centraal staat. Naast technologie krijgen deelnemers ook projectbegeleiding, een Smart City training, de workshop Smart City Roadmap en de workshop Innovatief inkopen. 

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.