Axians levert IoT platform voor Connected Worlds

Axians levert IoT platform voor Connected Worlds

Connected Worlds verbindt de wereld van de openbare buitenruimte met de wereld van digitalisering. Digitalisering maakt het mogelijk om vraagstukken uit de fysieke leefomgeving op een slimme manier op te lossen. Denk daarbij aan een betere doorstroming van het verkeer, betere luchtkwaliteit voor een gezondere leefomgeving, inzicht in het effect van milieuzones en overlastvermindering bij grote bouwwerkzaamheden.

Om inzicht te krijgen welke maatregelen het beoogde effect hebben, plaatst Connected Worlds zogenaamde Lichtmast Sensor Hotels. Dit zijn onopvallende units waar een veelheid van sensoren de omgeving meten. In  2018 is er op deze manier zo’n 9 miljard gegevens opgehaald en was dit het grootste private luchtmeetnetwerk in Nederland. Meer informatie en data op de website van Slimste Stad.

Om alle data te verwerken is er samenwerking gezocht met Axians. Dit heeft uitgemond in een Machine as a Service platform dat gespecialiseerd is in het verwerken van sensor data.

Voor meer info over het IoT platform klik hier >> Machine as a Service IoT platform (257 downloads)

Het Lichtmast Sensor Hotel maakt onderdeel uit van de toolkit om het effect van maatregelen die de luchtkwaliteit verbeteren inzichtelijk te maken. Andere onderdelen in de toolkit zijn dashboards per stakeholder met relevante data.

Voor meer informatie: 

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht, liefst geen gratis email-account zoals gmail)